Kunstbloemen, 5 stellingen waar of niet waar?

Kunstbloemen, 5 stellingen waar of niet waar?

Kunstbloemen hebben niet zo'n beste reputatie en wij begrijpen heel goed waarom. Ze zien er nep uit, zijn vaak stoffig en ze hebben een beetje een oma gehalte, niet erg aantrekkelijk! Maar onze zijden bloemen zijn allesbehalve dat! Dus gaan we een paar stellingen ontkrachten over de meest voorkomende bezwaren tegen kunstbloemen. De kunstbloemen boeketten van Flowercrush zijn namelijk een investering waar je eindeloos plezier van hebt!

  1. Kunstbloemen zijn stofnesten.

Absoluut onwaar. Wij geloven niet dat kunstbloemen jarenlang op een eettafel moeten staan, niet alleen vanwege het stof, maar ook omdat het wat eentonig is! Wij moedigen onze klanten aan om hun kunstbloemen af en toe in te pakken en op te bergen, of beter nog, twee kunstbloemen boeketten te kopen zodat ze afgewisseld kunnen worden. Zo kan er bijvoorbeeld in de herfst een najaarsboeket op tafel en in de lente een vrolijk, kleurrijk zijden boeket. Een oude kussensloop is alles wat je nodig hebt om ze veilig in te pakken, dan kun je ze weer tevoorschijn halen wanneer je maar wilt.

  1. Kunstbloemen zijn moeilijk schoon te maken/houden

Niet waar! Het enige wat je nodig hebt is een föhn en het stof waait er zo vanaf. Uiteraard geldt: hoe regelmatiger je het doet, hoe sneller en gemakkelijker het schoonmaken gaat. We hebben voor je op een rijtje gezet hoe je jouw kunstbloemen boeket het beste kunt verzorgen.

  1. Kunstbloemen en zijden bloemen zijn duur

Ja, een kunstbloemen boeket kan een grote investering zijn... Nou ja, als je gaat voor zijden bloemen van  hoge kwaliteit. Er zijn altijd goedkopere alternatieven, deze vind je in verschillende winkels. Echter zijn de goedkopere kunstbloemen vaak minder kleurvast of zien ze er minder echt uit. Er zijn verschillende elementen waar je op kunt letten bij de aanschaf van een zijden bloemen boeket, als je wilt dat je boeket er zo echt mogelijk uit ziet. Ben je benieuwd? Daarnaast is het zo dat een zijden bloemen boeket een duurzame vervanger is van verse bloemen. Deze kunstboeketten gaan jaren mee en besparen je de wekelijkse kosten van een boeket verse bloemen. Op lange termijn ben je minder geld kwijt aan een zijdebloemen boeket van Flowercrush dan aan een tijdelijk bosje verse bloemen.

  1. Kunstbloemen zijn ouderwets

Dit is deels waar en deels onwaar. Kunstbloemen zie je nog vaak in het interieur van mensen op hogere leeftijd. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en iemand hoeft niet meer naar de bloemenzaak om een nieuw boeket te kopen wanneer de oude bloemen niet meer mooi zijn. Daarnaast zijn kunstbloemen ook helemaal van nu! Ze zien er vandaag de dag prachtig uit, kunnen een aanvulling zijn voor ieder interieur omdat ze in alle verschillende stijlen en kleuren beschikbaar zijn en tot slot ze zijn hartstikke duurzaam! Jouw favoriete kunstbloemen boeket in alle kleuren en maten vind je bij Flowercrush.

  1. Kunstbloemen zijn niet vers

Nee, kunstbloemen zijn inderdaad niet vers. We zijn gewoon geen fan van dagelijks verse bloemen kopen... Het is duur, onpraktisch en zeker niet duurzaam. Verse bloemen voor speciale gelegenheden? Dat is hartstikke leuk! Maar het idee dat je meer dan 30 euro uitgeeft aan een prachtig boeket om het vervolgens voor je neus te zien sterven, maakt ons een beetje verdrietig! Als je toch van iets vers wilt genieten, overweeg dan kruiden of vetplanten in potten. Wanneer je deze goed verzorgt kun je ook hier lang van genieten! Kortom, van een prachtig kunstboeket van Flowercrush zul je eindeloos genieten!