Kunstbloemen verzorgen is super eenvoudig

Kunstbloemen verzorgen is super eenvoudig

Kunstbloemen van hoge kwaliteit zijn een geweldige investering voor je huis! Ze zijn er in alle kleuren en soorten. Ze zijn een duurzaam alternatief voor echte bloemen en kunstbloemen hebben de potentie om jaren mee te gaan. Als ze met goede zorg worden behandeld heb je van je kunstboeket eindeloos plezier. Het verzorgen van de kunstbloem is heel eenvoudig! Wij hebben een lijst samengesteld met tips voor het verzorgen van jouw boeket.

De ideale plek voor een kunstbloemen boeket

Hoewel een kunstboeket geschikt is voor iedere ruimte, is het verstandig om het boeket niet direct in het zonlicht te plaatsen. Je kunt de zijdebloemen best een middagje buiten op tafel zetten, ter decoratie, maar vergeet het boeket dan niet aan het einde van de middag weer naar binnen te halen. De zon zal de kleur van de zijden bloemen na verloop een beetje vervagen, dus neem de moeite om de juiste ruimte te creëren voor jouw kunstbloemen boeket.

Hoe maak je kunstbloemen schoon?

Om te voorkomen dat jouw kunstbloemen boeket vol komt te liggen met stof kun je de bloemen af en toe voorzichtig afstoffen met een plumeau. Of een korte föhnbeurt geven op een koele, lage stand. Als er dan toch nog stof achterblijft, kun je een lichtvochtig microvezeldoekje gebruiken om ze voorzichtig schoon te vegen. Opbergen kan in een oud laken of sloop, als je ze maar niet in de volle zon neerlegt. Ondanks de hoge kwaliteit die wij verkopen kan verkleuring optreden. Zowel opbergen als schoonmaken zijn dus een fluitje van een cent! Lees ook ons blog met 5 stellingen over kunstbloemen

Waar bewaar je kunstbloemen?

Het is fijn om af en toe wisselen en een leuk nieuw boeket kunstbloemen in huis te hebben. Omdat er een nieuw seizoen is aangebroken of omdat je een toffe nieuwe vaas hebt gescoord waar je een nieuw boeket bij wilt aanschaffen. Vergeet dan niet om je oude kunstbloemen netjes op te bergen. Op deze manier heb je langer plezier van het boeket en kun je het later op een geschikt moment weer opnieuw aan je interieur toevoegen. Een kussensloop is alles wat je nodig hebt voor het opbergen van je kunstboeket. Heb je een oud kussensloop? Perfect! Een kussensloop is zacht, ademend en uitermate geschikt om kunstbloemen te beschermen. Doe het kunstboeket erin en leg ze op een plek waar ze niet geplet kunnen worden. Gaat het om een klein bloemstuk dat niet gemakkelijk uit een vaas gehaald kan worden? Stop dan voorzichtig de hele vaas, inclusief boeket, in een grote kussensloop. Kunstbloemen zijn zoals je leest zeer eenvoudig qua onderhoud en hebben in tegenstelling tot verse bloemen nauwelijks eisen.