Zijden bloemen op je voorjaarstafel

Zijden bloemen op je voorjaarstafel

Het voorjaar is van start gegaan en het is weer tijd voor mooie gedekte (buiten)tafels, fleurig servies en kleurrijke bloemen op tafel. Ga jij aan de slag met zijden bloemen dit voorjaar? Wij geven jou alvast wat inspiratie!

Zijden bloemen zijn niet alleen mooi in een boeket, je kunt ze ook op andere manieren decoreren. Ben je nog niet bekend met de voordelen van zijden bloemen? Of twijfel je misschien over de aankoop van een zijden boeket? Lees dan onze blog over feiten en fabels over zijden bloemen. Wij vertellen je er alles over zodat je snel jouw perfecte voorjaarsboeket kunt uitkiezen!

Kleur het voorjaar met zijden bloemen

Als de eerste lentedag is geweest kunnen we niet wachten om weer naar buiten te gaan. Een ontbijtje op het balkon, een lunch tijdens een picknick in het park en dineren in de achtertuin. Kleed jouw favoriete zonnige plek aan met kunstbloemen in de kleuren die bij jou de lentekriebels oproepen. De lente staat helemaal in verbinding met lichte kleuren. Kunstbloemen in pasteltinten zijn daarmee perfect voor de eerste zonnige dagen. Geel is daarnaast de kleur die bij veel mensen het lente gevoel aanwakkert omdat deze kleur vaak wordt geassocieerd met Pasen.

Zijden bloemen op tafel

Wil jij de perfecte voorjaarstafel met zijden bloemen creëren? Wij geven je wat tips. Ga voor een neutraal tafelkleed van lichte kleur, linnen is deze tijd van het jaar erg mooi. Een basic servies met eventuele gouden details zorgen voor een mooi canvas om van start te gaan met de kunstbloemen decoratie. Je kunt gaan voor een eyecatcher in het midden van de tafel met een mooi zijden plukboeket. Zit je met veel personen aan de voorjaarstafel? Dan is het verstandig om niet te veel de hoogte in te gaan, zo kun je nog gemakkelijk contact met elkaar maken. Je kunt een slinger van zijden bloemen over de tafel draperen of je borden opmaken met kleine boeketjes. Tot slot kun je de (wijn)glazen vullen met een mooie zijden bloem of tak. Er zijn nog veel meer plekken in huis die je kunt decoreren met zijden bloemen. Ben je benieuwd? Check dan deze blog met nog meer inspiratie voor het versieren van je huis met zijden bloemen.

De perfecte lentebloem

Wil je gaan voor bloemen van dit seizoen? In de zijden boeketten van Flowercrush verwerken we veel bloemen die een echt lentegevoel geven. Wat dacht je van een Strelitzia (de paradijsbloem) die direct een zonnig gevoel geeft aan de gedekte tafel of een mooie oranje tulp? Kies voor veel kleur in combinatie met wat bladgroen voor een vrolijk en zomers effect!

Zijden bloemen in bijzondere vazen

Van vazen kun je nooit genoeg hebben! Dit seizoen zien we dat er niet meer wordt gekozen voor de standaard vaas van glaswerk maar dat een zijden bloemen boeket in de meest bijzondere vaas wordt gepresenteerd. Er wordt gebruik gemaakt van zowel organische vormen als vormen met een knipoog naar, bijvoorbeeld, het vrouwelijk lichaam. Wil je echt helemaal gaan voor dé trend van nu? Dan is de toetervaas ofwel de five mouth vase helemaal perfect! In deze vaas kun je eenvoudig jouw favoriete kunstbloemen schikken. Op deze manier kun je gemakkelijk wat kunstbloemen of takken verwisselend voor een verfrissend effect. We vertellen je alles over de toetervaas in onze blog: De toetervaas als statement piece.

Met kunstbloemen is het altijd lente

Welke bloem ook jouw favoriet is, met kunstbloemen hoef je geen rekening te houden met het seizoen. Kunstbloemen blijven het hele jaar mooi van vorm en kleur en je kunt er eindeloos mee combineren! Wil jij na de zomer nog even vasthouden aan deze zonnige periode? Dan kun je met gemak je vrolijke zijden plukboeket nog eventjes laten staan. Wissel je wel van kleurenpallet in het najaar? Dan kun je je voorjaarsbloemen volgend jaar gewoon weer van zolder halen om er nieuwe creaties mee te maken! Zijn je bloemen een beetje stoffig geworden? Wij hebben een paar praktische tips voor je op een rijtje gezet waarmee je jouw zijden bloemen eenvoudig schoonmaakt. Lees ze snel in onze blog: Kunstbloemen verzorgen is super eenvoudig! 

Ga jij dit voorjaar aan de slag met de zijden bloemen van Flowercrush? Deel jouw creatie op Facebook of Instagram en tag ons! Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat.